Mijn dagboek...

Dit is het verhaal van Mr. Jack Russel from Black and Tan to van der Horst. Vanaf hier noemen we hem Jack of Mr. Jack. (Mister Jack)
Ik maak heel veel mee, maar er is wel eens geen tijd om het allemaal op te schrijven, daarom zit er wel eens veel ruimte tussen de data, sorry hoor.

Mijn naam is Jack voluit heet ik Mr. Jack Russel from Black and Tan to van der Horst.

Ik zal het even een beetje verklaren:
Mr. staat er voor omdat ik een jongetje ben.
Jack is mijn voornaam, tevens het eerste deel van mijn ras.
Russel, je kunt het raden is het tweede deel van mijn ras.
from Black and Tan heeft weer alles te maken met mijn kleuren, zwart en bruin.
en van der Horst dat is de naam van de familie waar ik ter wereld kwam.

Ik ben geboren op: 5 november 2005.
De naam van mijn moeder is: Doggy.
De naam van mijn vader is: Reus.
Ik heb 4 broertjes en 2 zusjes.

Zoals ik al zei ben ik ter wereld gekomen bij de familie van der Horst in Barneveld.
Daar hebben ze een vader en moeder en drie? kinderen.
Een van de kinderen heet Kevin, die vind ik heel aardig.
Aan de kinderen ben ik wel erg gehecht, je kan er ontzettend veel lol mee hebben.
En hoewel ik weet dat de dag komt dat ik bij andere mensen moet gaan wonen geniet ik met volle teugen hier in Barneveld.
Hier zijn ook een heleboel kleine en grote biggetjes, maar daar mag ik niet mee spelen.

07-12-2005
Het is 7 december 2005 en er komen mensen naar ons kijken.
We zijn volgende week 6 weken en dan komt de tijd dat we moeten verhuizen.
Ik hoop maar dat het leuke mensen zijn, want we mogen niet zelf kiezen.
Het is een mevrouw en een meneer, die meneer heeft een dikke buik, dus ik denk dat het eten wel goed zal zijn.
Ik probeer een beetje de aandacht te trekken, want mijn toekomst hangt van de juiste adoptieouders af.
Het lukt en ze kiezen uiteindelijk mij als hun nieuwe huisgenoot.
Ze spreken af, dat wanneer de dierendokter volgende week is geweest, en ik goed mijn bakje leeg eet, ik mag verhuizen naar mijn nieuwe huis.

20-12-2005
We zijn nu ruim een week later, 20 december 2005 en de zwarte auto van mijn nieuwe adoptieouder komt het pad op.
Het is tijd om afscheid te nemen, en een nieuw leven te beginnen.
Nieuwe dingen ontdekken, wat mag wel en wat hebben ze liever niet.
Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad, ik sliep gezellig met mijn broertjes en zusjes in de keuken.
Mijn moeder is erg lief en als er iemand in de keuken kwam begon ze ontzettend te blaffen.
Ik weet inmiddels ook hoe dat moet.

Nadat mijn pleegmoeder nog een mooie tas met allemaal spullen voor mij heeft meegegeven worden we in de auto gezet, en uitgezwaaid door de achterblijvers.
Mijn moeder op de arm van mijn pleegmoeder trilt over haar hele lijfje, ze weet natuurlijk dat er weer een kindje weg gaat.
Maar ik heb allang in de gaten dat ik het erg fijn zal gaan krijgen. Op de achterbank staan namelijk twee manden.
Ik denk een voor binnen en een voor buiten of zo.
Later blijkt dat ze de ene wat moeilijker voor mij vonden om in te stappen en dat ze daarom nog een hebben gekocht.

We gaan rijden en al snel val ik van alle emoties in slaap in de armen van mijn nieuwe pleegmoeder.
Na een uurtje te hebben geslapen wordt ik wakker en moet ontzettend plassen, maar ja de auto stop niet, dus probeer ik het op te houden totdat we zijn gestopt.
Na nog een tijdje stopt de auto en ik word in de tuin gezet. Tijd voor een ontzettend lange plas.
Mijn nieuwe adoptieouders staan helemaal te juichen als ik sta te plassen, nou denk ik dat doe ik toch soms wel een paar keer per uur.

Ik maak kennis met de binnenkant van mijn nieuwe huis.
Wat is het groot en wat is het parket glad zeg, nou dat zal wel wennen.
Ik hoor hele zware voetstappen mijn kant op komen, en als ik omhoog kijk zie ik een ontzettend grote man, die later blijkt heel aardig te zijn en Richard heet.

21-12-2005
Ik moet wel even aan alle nieuwe indrukken wennen, alleen in een mandje, wel lekker ruim, maar ik mis af en toe toch mijn broertjes en zusjes wel een beetje. Als ik op die momenten even piep (blafje) dan komt er meteen iemand die me even troost en wordt ik weer blij.
Die mand, dat is erg grappig, is mijn eigen plekje. Als ik er in lig word ik door niemand gestoord, dus ik weet als ik niet wil spelen ga ik in mijn mandje liggen en heb ik rust.

22-12-2005
Die man met die grote voeten moet soms heel vroeg werken, vandaag komt ie al om half zes naar beneden. Na een uurtje gaat ie de deur uit en kan ik weer verder slapen.
Ik ben net naar buiten geweest en heb even een mooie keutel neergelegd, want mijn pleegmoeder maakte zich al een beetje zorgen omdat ik gisteren niet had gepoept.
Ze kan dus nu ook weer blij de dag door.

24-12-2005
Vandaag belde mijn eerste pleegmoeder om te vragen of alles goed ging met mij...lief hé. Nou ik denk nog vaak terug aan mijn tijd in Barneveld. Ik heb het daar heel fijn gehad, maar nu heb ik het ook prima naar mijn zin hoor. Er is een mevrouw Rose van der Lof, en die maakt boeken met plaatjes erin. Nu heeft ze een boek gemaakt over Sinterklaas, "Sinterklaas redder in nood" en daar speel ik de hoofdrol.....(nou ja ik denk dat ik het ben...hij lijkt in ieder geval heel veel op mij.)

30-12-2005
Mijn baasje heeft vandaag een plaat triplex op maat van de keukendeur gemaakt. Hij had al een schuifdeur gemaakt om te zorgen dat ik in de keuken zou blijven. Maar met veel pijn en moeite heb ik uitgevonden dat ik er onderdoor kan. en dan kan ik lekker kattenkwaad uithalen in de kamer.
Vandaag heb ik kennis gemaakt met sneeuw dat is dat witte spul dat erg koud aan je blote pootjes is.
Mijn baasje heeft ook hele lekkere oren, hij houdt niet van oorbellen maar heeft nu wel op elk oor een pleister. Ik ben wel eens wat te ruw met spelen, maar gelukkig vinden ze dat niet al te erg. Als ik iets doe wat niet mag dan zeggen ze eh eh!
Als ik uitgelaten wordt en ik doe een plasje en / of een poepje dan krijg ik als ik weer binnen ben altijd een hondensnoepje, en dat is toch lekker. Ik weet ook al in wel kastje ze staan, maar ik weet nog niet hoe ik die open moet maken. Ik blijf proberen.

31-12-2005
Vandaag is het oudejaarsavond en en schijnt dat er dan erg veel lawaai op straat wordt gemaakt, nou daar heb ik niets van gemerkt, ik heb heerlijk liggen slapen.
Ik krijg steeds meer complimentjes omdat ik mijn behoefte steeds beter op kan houden totdat ik buiten ben. Gelukkig mag ik vaak naar buiten want ik heb nog maar een heel klein blaasje.

01-01-2006
Als ik word uitgelaten gaan we steeds een stukje verder de tuin in, dat vind ik hartstikke leuk, ik ontdek steeds nieuwe dingen. We zijn vandaag voor het eerst bij de vijver geweest en hoewel ik geen vis heb gezien, die liggen te slapen op de bodem, was de wandeling er naar toe wel leuk.
Vandaag hoorde ik ook dat ik volgende week naar de dierendokter moet voor onderzoek en een prikje. Dat vind ik niet erg want daarna zal ik wel wat lekkers krijgen.

04-01-2006
Het is middag en ik heb gehoord dat we vanmiddag bezoek krijgen.
Maurice, Angélique en Iris komen vanmiddag op kraamvisite. Ik hoop er weer drie nieuwe vrienden bij te krijgen. Nou dat gaat goed, ik hoor dat ze zelf ook twee hondjes hebben die ongeveer zo groot zijn als ik zal zijn als ik volwassen ben.
Nou nou, ik zie als ze binnenkomen allemaal pakjes, het is net Sinterklaasavond......ik hoop dat ze voor mij zijn.
Ja hoor ik krijg verschillende pakjes die ik allemaal zelf open mag maken. (klik hier en kijk maar bij de foto's).
Er zitten allemaal lekker dingen in ook een lekker stevig bot waar ik goed mijn tanden in kan zetten.
Nou ik zie deze nieuwe vriendjes helemaal zitten, misschien ga ik zelf wel eens op bezoek.

05-01-2006
Mijn pleegmoeder gaat vandaag  naar de stad met Stephanie en Richard om allerlei dingen te kopen, en ik blijf thuis bij mijn pleegvader en bij Jordy, dat is de broer van Stephanie, die komt bij zijn opa een vrachtwagen timmeren. Als ze naar de werkplaats zijn ga ik lekker even slapen op het luchtrooster in de keuken (dat is toch lekker warm joh!). Na een paar uurtjes komen ze beneden om gezellig met mij een kopje thee te drinken. Ze nemen er een lekker koekje bij en ik krijg een kauwstokje...die zijn toch lekker. Daarna moet ik even plassen enzo... ik heb een beetje buikpijn, en ik denk dat het komt dat ik misschien wel iets te veel hondensnoepjes heb gehad. Iedere keer als ik buiten mijn behoefte doe, krijg ik als beloning een hondensnoepje. Ik weet al precies voor welk kastje ik moet gaan zitten.
Jordy gaat een spannende film kijken en mijn pleegvader gaat op de laptop werken. Na een tijdje krijg ik ineens vreselijke kramp in mijn buikje, kan het niet meer ophouden en doe mijn behoefte op het kleed in de kamer. Shit denk ik, ik ben een beetje aan de diaree. Mijn pleegvader moppert wat op mij en ruimt de boel op. Hij weet ook wel dat ik er niets aan kan doen. Maar nou krijg ik wel meteen wat minder hondensnoepjes, en dat is weer minder want ik vind ze zo lekker..

06-01-2006
In mijn dagboek schrijf ik natuurlijk niet iedere keer dat ik e-mail heb gehad. Maar dat ik nu een mailtje heb gehad van mijn maatje Kevin uit Barneveld, dat moet ik natuurlijk wel even opschrijven.
Ik heb vandaag een foto gekregen waar mijn vader Papa Reus op staat klik hier maar dan kan je zien hoe groot en sterk hij is, zo word ik ook.


10-01-2006
Vandaag ben ik naar de dierendokter geweest ik moest twee prikjes hebben voor kennelhoest en wurmen en van alles en nog wat, de prikjes deden wel even zeer, ik moest wel even piepen. Maar het moet want ik wil hel groot en sterk worden net als mijn papa en mijn mama . Het was wel een aardige dokter dus dat viel wel weer mee en ik heb weer een bladzijde in mijn paspoort. Toen we klaar waren bij de dokter en thuis kwamen ben ik lekker even op het rooster gaan slapen.

31-01-2006
Nou daar ben ik weer met wat nieuwtjes, het heeft even geduurd, maar hier is weer een beetje nieuws van het front.
Voor de reizen die we gaan ondernemen heb ik zo'n overdekte reismand met dak gekregen. Het moest wel even wennen maar nu begin ik het wel leuk te vinden. Als ik met mijn pleegmoeder alleen op stap ga dan moet ik achterin de auto in deze mand, anders is het gevaarlijk.
H
et bezoek dat we vandaag aan de dierenarts hebben gebracht heeft meer indruk op me gemaakt dan de keer hiervoor. Net als de vorige keer kreeg ik weer twee prikjes, maar op de een of ander manier deden deze meer pijn dan die andere twee. Zelfs kreeg ik de neiging om de dierenarts even lekker te bijten, maar die had het op tijd door. In drie weken meer dan een kilo gegroeid, dan kun je toch wel zeggen dat ik genoeg te eten krijg en dat is ook zo. We hebben genoeg voorraad eten. snoepjes en stokjes dat het best een paar weken kan gaan sneeuwen. Oh ja, de dierenarts heeft ook nog even m'n nagels gemanicuurd. Ze waren wat lang waardoor ik in het tapijt bleef hangen. Er zijn de laatste tijd ook weer wat foto's gemaakt, die komen binnenkort op de foto pagina.
Voor de rest gaat alles heel goed, ik sloop af en toe nog eens wat, ik plas een enkele keer nog eens in huis, en voor de rest vind ik het nog steeds leuk om iemand in z'n broekspijp te grijpen als hij bij het lopen een sloffend geluid maakt.
Groetjes van Jack.....laterrrrzzzzz.

13-02-2006
Omdat ik mijn mand helemaal kapot heb gemaakt heeft mijn baasje en nieuw huis voor me gemaakt.
Ik vind het er zo lekker in dat ik er vaak te vinden ben.
Bekijk de foto's van m'n nieuwe onderkomen maar eens.

17-02-2006
Vandaag kreeg ik een e-card van mijn vriendinnetje en vriendje Stephanie en Jordy. Meestal komen ze met hun vader en moeder op zaterdag een "bakkie doen" en dan spelen we ook even lekker samen, maar omdat Jordy een beetje ziek is weten ze nog niet of ze morgen ook komen spelen. Nou als het te lang duurt vraag ik wel aan mijn baasjes of we naar hun toe kunnen gaan...ja toch?!.
Nou Jordy gouw beter worden en ik hoop toch tot morgen.


17-07-2006
Vandaag ben ik weer bij de dokter geweest, en moest ik nog een prikje. Ik heb ook nog pilletjes gekregen tegen wormen. Verder gaat het erg goed met mij.

16-08-2006
Nou mijn medaille is binnen hoor en hij is toch mooi van NDG

07-08-2006
Vandaag moest ik even naar de dierenarts voor controle en zo, en ik heb een prik gehad, als ik nou een keer de weg kwijt ben, ga ik naar een dierenarts of een asiel (opvanghuis voor daklozen) en dan kunnen ze met een apparaat kijken waar ik ook al weer woon. Knap he ! Over een tijdje krijg ik dan nog een medaille om aan mijn halsbandje te doen.